Translate

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ


1. ΠΟΤΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
Ο σύλλογος ιδρύθηκε την Άνοιξη του 2000 από κάποιους ανθρώπους στην Προσοτσάνη σε μια προσπάθεια ενασχόλησης και του γυναικείου πληθυσμού της περιοχής με τον αθλητισμό (ως τότε δεν υπήρχε καμία δραστηριότητα για κορίτσια) αλλά και ως εναλλακτική λύση με την ανάπτυξη κάποιου άλλου αθλήματος εκτός ποδοσφαίρου. Ο σύλλογος δραστηριοποιείται στο άθλημα της χειροσφαίρισης.

Από το 2005 και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου Προσοτσάνης άρχισε η μαζικότερη προσέλευση αθλητών.



2. ΑΠΟ ΠΟΣΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ
Σήμερα περίπου 140 αθλητές αγόρια και κορίτσια, είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του συλλόγου με αυξητικές τάσεις. Οι αθλητές και αθλήτριες είναι χωρισμένοι σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους και προπονούνται σχεδόν καθημερινά. Οι ηλικίες των αθλητών αρχίζουν από τα 5 χρόνια που είναι τα μικρότερα παιδιά έως ενήλικες.

3. ΠΟΣΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Τρεις είναι οι προπονητές που απασχολούνται στον Αθλητικό Όμιλο Προσοτσάνης οι οποίοι είναι Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στη Χειροσφαίριση. Κάθε προπονητής είναι υπεύθυνος για κάποια τμήματα και αρμόδιος για την εκπαίδευση και εκγύμναση των παιδιών.

4. ΠΟΣΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ
Ο σύλλογος αυτή τη στιγμή αριθμεί 12 τμήματα ανά κατηγορία εκ των οποίων τα 9 είναι αγωνιστικά.

Συμμετέχει στα εθνικά πρωταθλήματα στις κατηγορίες Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ και Β ΑΝΔΡΩΝ. Παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα Αν. Μανεδονίας – Θράκης με τα ηλικιακά τμήματα ΝΕΑΝΙΔΩΝ. ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ, ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ, ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ.

5. ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΊΕΣ Ο ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ
Από το 2005 ο σύλλογος είναι ο μόνιμος πρωταθλητής στην περιφέρεια στα κορίτσια αλλά και στα αγόρια τα τελευταία 2 χρόνια. Επίσης συμμετέχει κάθε χρονιά στις Πανελλήνιες Τελικές Φάσης ανα την Ελλάδα.

Σε αυτές τις συμμετοχές είχε σημαντικές επιτυχίες όπως 2η και 3η Πανελλήνια θέση στην κατηγορία ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ, 2η και 3η Πανελλήνια θέση στην κατηγορία ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, 2η Πανελλήνια θέση στην κατηγορία ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ και ΝΕΑΝΙΔΩΝ. Στις επιτυχίες πιστώνεται και η 1η Πανελλήνια θέση του Λυκείου Προσοτσάνης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα χειροσφαίρισης Λυκείων, γιατί αποτελούνταν από αθλήτριες του συλλόγου. Οι επιτυχίες στις κατηγορίες ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΝΕΑΝΙΔΩΝ αλλά και αυτή του Λυκείου έχουν μεγαλύτερη σημασία γιατί έδωσαν τη δυνατότητα μοριοδότησης στα παιδιά που συμμετείχαν για την ένταξή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας.

Την περασμένη χρονιά η γυναικεία ομάδα του συλλόγου έφτασε στις 4 καλύτερες ομάδες στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας.

Εκτός όμως από τις συλλογικές επιτυχίες υπάρχουν και οι ατομικές. Τρία κορίτσια του συλλόγου κλίθηκαν στη Εθνική ομάδα Γυναικών Ελλάδας και άλλα 4 στην Εθνική ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ.

6. ΠΟΙΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Βασικότερος στόχος είναι η ενασχόληση των παιδιών με την άθληση αποκομίζοντας όλα τα θετικά που προσφέρει αυτή. Το παιδί χτίζει ένα υγειές σώμα και το έχει παρακαταθήκη για το υπόλοιπο της ζωής του, λειτουργεί σαν διέξοδος στις ανάγκες του και αποτρεπτικά σε κινδύνους που παραμονεύουν τη σημερινή εποχή. Με το ομαδικό παιχνίδι το παιδί μαθαίνει ότι για να πετύχει το στόχο του πρέπει να συνεργαστεί, να μοιραστεί τη χαρά και τη λύπη με αποτέλεσμα να αυξήσει την κοινωνικότητά του.

http://aoprosotsanis.gr/