Translate

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ονειρούπολη Δράμας!!

  Ήταν Σάββατο πρωί όταν επισκεφθήκαμε την Ονειρούπολη Δράμας ώστε να συλλέξουμε κάποιες πληροφορίες σχετικά με αυτήν.
  Η Ονειρουπολη ξεκινησε να λειτουργει πριν 10 χρονια και συνεχιζετε μεχρι σημερα.   Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι αυτό το μέρος είναι χώρος επίσκεψης και διασκέδασης  για χιλιάδες μικρούς και μεγάλους.
  Υπάρχουν κάποια άτομα στην Ονειρούπολη που βοηθούν σε διάφορες δραστηριότητες - παιχνίδια χωρίς ανταμοιβή. Αυτό ονομάζεται εθελοντισμός. Αυτοί λοιπόν αποφάσισαν να γίνουν εθελοντές διότι θέλουν να προσφέρουν στους συμπολίτες τους. Για πολλούς από αυτούς αυτός είναι τρόπος ζωής. Κερδίζουν και παίρνουν περισσότερα, βοηθώντας και δίνοντας από την ενέργεια τους. Νοιώθουν πολύ ωραία εκεί γιατί συνεργάζονται όλοι μαζί και βρίσκουν τρόπο να περνούν την ώρα τους.

  Ο χώρος εκεί είναι μεγάλος με δέντρα, συντριβάνια και πολύ πράσινο. Υπάρχουν συνολικά 41 σπιτάκια εκ των οποίων τα 11 είναι  τα δωρεάν σπιτάκια και τα άλλα 30 αποτελούν την αγορά της Ονειρούπολης.
  Η Ονειρούπολη όσο περνούν τα χρόνια εξελίσσεται προς το καλύτερο. Η φετινή για παράδειγμα έχει περισσότερες και πιο οργανωμένες δράσεις. Υπάρχουν διάφορα σπιτάκια όπως:
Ζαχαροπλαστικής, Χειροτεχνιών, Τεχνολογιών, Ζωγραφικής προσώπου, Σπιτάκι του Α'ι' Βασίλη και πολλά άλλα.

Ατελιέ των ξωτικών
  Τα παιδια τα οποια ηθελαν να ασχοληθουν με την ζωγραφικη προσωπου εκαναν συναντησεις πριν ανοιξει η Ονειρουπολη ωστε να εξασκηθουν στο βαψιμο . Οι εθελοντες που συμμετεχουν εδω εχουν συγκεκριμενα ωραρια που πηγαινουν και βοηθουν .
                                                 
Σπιτάκι Τεχνολογιών
  Εκει μπορεις να παιξεις με τα διαφορα ηλεκτρονικα παιχνιδια που υπαρχουν και να περασεις την ωρα σου ειτε στο διαδικτυο ειτε εκτος διαδικτυου . Υπαρχουν και αλλα πολλα σπιτακια που μπορεις να επισκεφτεις και να περασεις ευχαριστα την ωρα σου .

Συντριβάνι ευχών
  Εκει οι επισκεπτες ριχνουν ενα νομισμα , κανουν μια ευχη και τα χρηματα που συγκεντρωνονται  δινονται για φιλανθρωπικο σκοπο.

  Τα σπιτακια που πουλανε αντικειμενα ειναι ειτε για ενισχυση ατομων με αναπηριες ειτε για ενισχυση διαφορων συλλογων . Απο αλλα σπιτακια μπορεις να αγορασεις και να γευτεις διαφορες λιχουδιες .
  Αυτη λοιπον ειναι η Ονειρουπολη της Δραμας και την οποια πρεπει να επισκεφτει ο καθενας απο εμας . Πραγματικα το μερος ειναι μαγευτικο και κυριως τις βραδινες ωρες που πραγματοποιουνται συναυλιες συγκροτηματων, χορευτικες παραστασεις , μουσικα ακουσματα απο χορωδιες και προσελκυουν ολο τον κοσμο . 

10 χρόνια Ονειρούπολη!!

Λάβαμε πληροφορίες από: 
  • Υπεύθυνη καλλιτεχνικού κυρία Έφη Παστιάδου
  • Από τους εθελοντές
  • Ατελιέ των ξωτικών
  • Σπιτάκι Τεχνολογιών